Kuyumcu Açmak İçin Neler Gerekli? Maliyeti ve Kazancı 2021

0

İş dünyasında kabul görebilmek adına doğru adımlar atmak çok önemlidir. Özellikle kuyumcu dükkânı açabilmek için yeterli donanıma ve sermayeye sahip olmak işin kalıcı olması açısından mühimdir. Kuyumcu açmak için neler gerekli maliyeti ve kazancı konusunda fikir sahibi olmak işin yürürlüğü açısından gereklidir. Hele ki tecrübe sahibi olunmayan bir iş alanına giriş yapmak oldukça risklidir. Bu yüzden öncelikle kuyumcu dükkânı açmak konusunda net olmak ve işin ehli kişilerde öneri ve tavsiye almak çok yerinde bir karar olacaktır.

Kuyumcu Açmak İçin Neler Gerekli?

Kuyumcu açmak için öncelikle elinizde kayda değer bir sermayenizin olması şarttır. Eğer sermaye konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, girişiminizi eyleme dönüştürmeniz adına bütçe planlaması yapıp sermaye oluşturması yapmak dükkânı açabilmek ve kuyumcu ürünü alabilmeniz için gereklidir.

Kuyumcu açmak için sağlam bir sermaye genel bir şarttır. Bu işin en önemli püf noktası ürün müşteri bağlılığı ve ürün çeşidi bakımdan aktif olabilmektir. Müşteri güven çerçevesinde alıştığı kuyumcu ile gönül rahatlığı ile alışveriş edebilmektedir. Bu işin manevi yönü olsa da büyük önem taşımaktadır.

Kuyumcu Açmak İçin Gerekenler

Kuyumcu açabilmek ve açtığınız dükkânı işletebilmek için bir takım resmî belgeler gerekmektedir. Kuyumcu açmak için gerekenler nelerdir diye soran kişilere kısaca bilgi verelim.

Öncelikle klasik olarak ikametgâh, fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi mutlak suretle istenen belgeler arasında bulundurulmalıdır. Açacağınız dükkânın kira tabusu veya tapusu mutlaka bildirilmelidir. Bunun yanı sıra güvenlik açısından dükkân krokisi ve güvenlik kameralarının bulundurulması çok önem taşımaktadır.

Kuyumcuyu işletecek kişinin ustalık belgesinin olması güven açısından da önemli bir ayrıntı olacaktır. Elbette ki kuyumculuk dünyasına adım atacak birinin kuyumcular odasına ait belge kaydı mutlaka yapılmış olması gerekir. Buna ek olarak ticaret odası kaydı ve imza sirküleri gerekli belgeler arasında yer almaktadır.

Kuyumcu Açma Maliyeti ve Kazancı

Kuyumcu açabilmek için geniş bir sermayenizin olması gerekir. Ancak satacağınız ürünün değerine göre de maliyetiniz değişebilmektedir. Altın, gümüş ve pırlantanın değeri birbirinden farklıdır. Bu yüzden kuyumcunun ne üzerine açılacağı belirlenmelidir. Ürün yelpazesinin de etkili olacağı sermaye en az 800 bin liradan başlayıp bir milyona kadar çıkış yapabilmektedir.  Tabi 2 milyon TL veya 3 milyon TL bir yatırımla da kuyumcu açılabilir. Ama minimum 800 bin lira civarında bir birikim şu an için bu piyasada gerekli olan minimum rakam olarak kabul edilmektedir denilebilir.

Kuyumcular Ne Kadar Kazanıyor?

Oldukça maliyetli bir iş alanı olan kuyumculukta özellikle altının sürekli artışı ile maliyetlerde inanılmaz bir artış gözlemlenmektedir. Peki bu kadar maliyetli olan kuyumcu dükkânı kazancı nedir diye düşünüldüğünde ortaya çıkan sonuç şaşırtıcıdır.

kuyumcular ne kadar kazanıyor
kuyumcular ne kadar kazanıyori kuyumcu maaşları ne kadar, kuyumcular iyi para kazaıyor mu

Bir kuyumcunun aylık kazancı hakkında genelleme yapmak mantıklı değildir. Çünkü kuyumcunun nerede açıldığına, kirasına çalışanlarının maaşlarına kadar birçok faktör kuyumcu kazancını etkiler. İstanbul’da ortalama bir kuyumcunun aylık kazancının 30.000 TL civarında olduğu tahmin edilmektedir.  Ancak her kuyumcunun kendine has bereketi vardır. Bu yüzden kar oranları kişilere göre değişmektedir.

Bu işe girecek kişiler büyük oranlarda maliyet vermelerine karşın ne yazık ki aylık olarak sanıldığı kadar yüklü bir kar elde etmezler. Bu işten kazanç sağlayabilmek için çok sabırlı olunması gerekir. Belirli bir müşteri kitlesi edinilince kazanç oranlarında artışlar yaşanabilir.

Kuyumcuda Çalışan Ne Kadar Maaş Alır?

Kuyumcuda çalışan işçiler genellikle haftalık olarak maaş alırlar. İstanbul’da kuyumcularda çalışanların haftalıkları genel olarak 1000-1750 TL aralığındadır. Bu tutarlar satış aralıkları, tecrübesi ve farklı detaylara göre değişiklik gösterebilmektedir. Genellikle kuyumcu çalışanlarının aylık kazancı minimum 4.000TL maksimum ise 7.000 TL civarında olmaktadır.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.